Dit is niet een eigen recept. Het komt uit het Skinny Six kookboek van Chicks Love Food. We zijn gelijkgestemden denk ik. Ik wil het toch met jullie delen want het is heerlijk, rijk aan groente en je kunt het makkelijk een dag van tevoren maken en meenemen voor de lunch.
0 Reacties
De Mexicaanse keuken is goddelijk. Met het vele gebruik van bonen en mais kan het ook heel gezond zijn. Helaas is de toevoeging van veel vet vlees en deegproducten de tenietdoening hier van. Daarom een salade geïnspireerd op Mexicaanse taco's. Hij is volledig vegetarisch maar de smaak is er niet minder om.
Wist je dat rauwe bloemkool erg lekker is? Minder sterk en frisser van smaak dan de gekookte variant. Uiteraard ook bomvol vitamine en vezels. Ik maakte onlangs een salade met bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst wordt verkocht bij de Albert Heijn en is gewoon rauwe bloemkool gesneden zodat het op rijst lijkt. Je kunt het dus ook prima zelf maken in de keukenmachine van een hele kool.
In een eenpersoonshuishouden is er al snel eten over na het diner. Het is dan altijd net te weinig voor een tweede warme maaltijd. Wat moet je er dan dus mee? Vaak beland het toch in een obscuur bakje om vervolgens alsnog weggegooid te worden. Hartstikke zonde! Ik at gisteren Sperziebonen en heb daarom besloten het restant te verwerken in een salade. Makkelijk, snel en lekker! Zie hier het recept.
Met saladjars kun je oneindig veel variëren. De ingrediënten blijven lekker lang vers omdat je laag voor laag opbouwt en een masonjar neemt lekker makkelijk mee. Één van mijn favoriete jars is met zalm. Heb je direct je eiwitten en gezonde vetten weer binnen.
|