Pannenkoeken. Ik ben er gek op. Helaas is het huis, tuin en keuken recept met bakmix niet gezond. Jammer, want een gezonde pannenkoek is zo gemaakt. Je kunt zelfs fruit verstoppen in het beslag. Is het voedingscentrum ook weer blij. Hoe je dit doet leg ik je in dit recept uit.
0 Reacties
Van Sonja mochten ze elke dag....eierkoeken. Maar als je eens goed gaat kijken naar de hoeveelheid suiker in de supermarktvariant schrik je je een hoedje. Omdat ze zo lekker zijn hierbij een recept om ze zelf, snel en makkelijk te maken. Ik gebruik amandelmeel dus ze zijn glutenvrij. Omdat amandelmeel gewoon gemalen amandelen zijn zijn ze wel calorierijk dus hou hier rekening mee als je wil afvallen. Twee eierkoeken zijn een hele maaltijd!
Appeltaart, een perfecte combinatie van zoet en zuur. Ik hou er van! Helaas groei je dicht als je elke dag appeltaart eet. Ik heb daarom na wat experimenten een appeltaart havermoutpap als ontbijt gemaakt. Heerlijk als warm ontbijtje op koude, slaperige ochtenden.
De meeste ‘foodies’ onder ons zweren brood af. Dit omdat koolhydraat arm eten snel gewichtsverlies oplevert. Of het gezond is, valt echter nog te bezien. Volkoren brood bevat veel vezels en langzame koolhydraten die gematigd verteerd worden. Maak dit af met gezond broodbeleg en je hebt een prima maaltijd. Let wel op dat je altijd volkorenbrood kiest. Om deze naam te mogen dragen moet het brood van volkorenmeel gemaakt zijn. Andere broden (wit, bruin, donker) hoeven dat niet en zijn dus vaak gekleurd witbrood met snelle koolhydraten.
Ik ben geen ochtendmens, maar word wel altijd wakker met razende honger. Het is altijd een gevecht tussen nog even in bed blijven liggen, of opstaan en gaan eten. Daarom bereid ik graag de avond van tevoren al mijn ontbijt voor. Havermout is daar uitermate geschikt voor. Één van mijn favoriete recepten is daarom Overnight Oats.
|