Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Dinerrecepten

Gevulde tomaat(vlees/vega)

3/9/2017

0 Reacties

 
De tomaat is onderdeel van de nachtschade familie. Hier vallen o.a. ook diverse eetbare knollen en aubergines onder. De naam nachtschade klinkt wat onheilspellend maar maak je geen zorgen. Tomaten zijn hartstikke gezond en (niet onbelangrijk) lekker! Let wel op dat je goed rijpe tomaten gebruikt. Onrijpe groene tomaten bevatten tomatine, een natuurlijke gifstof. Rijpe tomaten niet. Ze zijn van zichzelf vaak al lekker zoet. Door ze in de oven te stoven worden ze nog zoeter. Daarom een recept voor gevulde tomaat uit de oven. 
Ingrediënten: 2 grote vlezige tomaten, half kopje (spelt) couscous, verse basilicum, 2 plakjes mozzarella, 4 champignons, 1 teen knoflook, halve rode ui en huttenkase (3 eetlepels) of rundergehakt (40 tot 60 gram).

Bereiding: Doe de couscous in een schaal, giet kokend water op en dek af met folie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Hak het binnenste uit de tomaat fijn en doe in een schaal. Voeg hier de champignons, knoflook, ui en basilicum toe, allen klein gesneden. Afhankelijk van of je met vlees of vegetarisch wil eten volgt het gehakt of de huttenkase. Na 7 tot 10 minuten is de couscous klaar. Giet eventueel resterend water af en voeg de couscous toe aan het mengsel. Roer goed door elkaar. Vul de tomaten met dit mengsel. Wees niet zuinig er mag best een kop op die tomaat. Leg een plakje mozzarella op elke tomaat en bak ze in 25 minuten af in de oven. Eet smakelijk!

NB: voor de variatie kun je uiteraard ook andere groentes en kruiden aan het mengsel in de tomaat toevoegen. Laat je fantasie de vrije loop en experimenteer. Heb je een lekkere variant gevonden laat hem dan achter in de reacties!
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs