Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Dinerrecepten

Gezonde spaghettisaus (ook voor op de pasta en pizza).

3/30/2017

0 Reacties

 
Niets is zo basis als een goede kruidige tomatensaus. En die kopen we toch vooral in een pakje. Dat is voor mij geen optie meer met de ' geen pakjes, geen zakjes' filosofie dus zelf aan de knutsel. En ik moet zeggen het is goed gelukt! Stukken minder suiker (niet de geraffineerde soort in ieder geval), en boordevol groente. Met of zonder vlees lekker dus voor ieder wat wils.
Ingrediënten: tomaten (kilo), courgette, rode en gele paprika (liefst wat ingedroogd want dat is zoeter), knoflook (3 teentjes), rode ui (2), water (500 ml of tot mengsel onder water staat), tijm naar smaak, oregano naar smaak, basilicum naar smaak.

Bereiding: snij de ui en knoflook en bak tot glazig. Snij de courgette en paprika in kleine blokjes en voeg dit toe. Snij de tomaten in blokjes en doe dit bij het mengsel. Voeg naar smaak de kruiden toe en laat goed doorwarmen. Voeg vervolgens water toe tot het mengsel net onder staat en laat minimaal 30 minuten zachtjes doorkoken. Als alles zacht en gaar is maak je er met de staafmixer een lekker dikke saus van. Dit is je basis. Je kunt vervolgens van alles toevoegen. Ga je voor vlees? Of toch vega? Het is aan jou. De basis staat in ieder geval dus wees creatief en eet smakelijk! Oh ja....de saus is heel goed in porties in te vriezen. Handig!
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs