Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Dinerrecepten

Lekkere linzensoep (vegan)

3/5/2017

0 Reacties

 
Er is nergens zo makkelijk groente in te verstoppen als in soep. Ik ben daarom ook fan van soep. Dit recept zit tjokvol gezonde groente en is als bonus ook nog eens geschikt voor vegans. 
LET OP: gebruik je gedroogde linzen laat ze dan minimaal 3 uur in koud water weken.

Ingrediënten: 350 gram (gedroogde) groene linzen, 2 winterwortels, 3 rode uien, 4 teentjes knoflook, 2 bleekselderij stengels, olijfolie, groente bouillon, komijnpoeder, kurkuma, zout, peper 2 liter water (of meer als de soep te dik is naar smaak)


Bereiding: Snipper de ui en bak deze in olijfolie op laag vuur glazig. Pel de teentjes knoflook, crush deze en voeg toe bij de uien. Snij de winterwortels in blokjes, voeg toe en doe ditzelfde met de bleekselderij. Voeg 4 theelepels bouillonpoeder toe of verkruimel 2 bouillon blokjes boven de groente. Doe hier de geweekte en afgespoelde linzen bij met 2 liter water. Breng aan de kook en laat rustig 40 minuten doorkoken. Als alle groente gaar is meng je de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak zout, peper, komijn en kurkuma toe. Serveer met een vers afgebakken broodje. 

Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs