Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Dinerrecepten

Rode curry met bloemkool (vegan)

7/12/2017

0 Reacties

 
Sinds ik gezond eet ben ik gek van de Aziatische keuken. Zo ook de curry. Ik heb ze helemaal ontdekt! En uiteraard zoveel mogelijk zonder pakjes of zakjes. Het mooie van een curry is dat je hem heel makkelijk met, maar ook zonder vlees of vis kan maken. Ideaal dus als je een dagje vegetarisch of zoals in dit recept vegan wilt eten. 
Ingrediënten: boemboe rode curry en/of rode curry kruidenmix (ik raad die van Jonnie Boer aan), 400 ml kokosmelk uit blik, 2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 200 gram broccoli of bimi, 400 gram bloemkool (roosjes of rijst, wat je zelf lekkerder vindt), 2 paprika's in grove stukken, 400 gram bonenmix  en optioneel: paksoi en alle andere groente die je lekker vindt. 

Bereiding: Snij alle groente in hapklare grootte. Verhit olie in de wok en doe hier direct de uit en knoflook bij. Als dit glazig is voeg je de boemboe of kruidenmix toe. Doe vervolgens de bimi, paprika, broccoli, bonenmix en bloemkool in de pan en laat even 5 minuten doorwarmen. Giet hierna de kokosmelk erbij en laat het geheel nog 15 tot 20 minuten op laag vuur doorkoken. Is het mengsel te dun? Voeg dan een maizena mixje toe om te binden. Is het mengsel te dik leng dan aan met wat water. Maak af met verse koriander en eventueel een naan broodje. Eet smakelijk!
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs