Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Lunchrecepten

Saladjar Mexicaans

3/22/2017

0 Reacties

 
De Mexicaanse keuken is goddelijk. Met het vele gebruik van bonen en mais kan het ook heel gezond zijn. Helaas is de toevoeging van veel vet vlees en deegproducten de tenietdoening hier van. Daarom een salade geïnspireerd op Mexicaanse taco's. Hij is volledig vegetarisch maar de smaak is er niet minder om. 
Ingrediënten: olijfolie (theelepel), limoensap van een halve limoen, yoghurt (eetlepel), platte peterselie, zout en peper, avocado (half), zwarte bonen (4-5 eetlepels), mais (3 eetlepels), Jalapenos, cheddar, cherrytomaten (3-5), spinazie.

Bereiding: Begin met de dressing. Meng de olijfolie met het limoensap en de yoghurt met de peterselie. Die moet je logischerwijs even fijnhakken of scheuren. Voeg naar smaak zout en peper toe en giet in de jar. Spoel de zwarte bonen af en voeg toe in de jar. De volgende laag is de tomaat die je ook in stukjes gehakt toevoegt. Voeg hierna de mais toe gevolgd door de jalapeno pepers (doe dit naar smaak). Top dit af met plakken avocado, wat cheddar en bladspinazie. Tip: wil je je avocado mooi groen houden, bedruppel de plakjes dan met wat citroensap. Eet smakelijk!
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs