Communicatiegewijs.
  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs

Ontbijtrecepten

Homemade eierkoeken.

3/19/2017

0 Reacties

 
Van Sonja mochten ze elke dag....eierkoeken. Maar als je eens goed gaat kijken naar de hoeveelheid suiker in de supermarktvariant schrik je je een hoedje. Omdat ze zo lekker zijn hierbij een recept om ze zelf, snel en makkelijk te maken. Ik gebruik amandelmeel dus ze zijn glutenvrij. Omdat amandelmeel gewoon gemalen amandelen zijn zijn ze wel calorierijk dus hou hier rekening mee als je wil afvallen. Twee eierkoeken zijn een hele maaltijd!
Ingrediënten voor 8-10 stuks: amandelmeel (200 gram), zout (snufje), agave siroop (2 eetlepels), eieren (4), (wijnsteen)bakpoeder (2 theelepels).

Bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een mengkom en doe hier de droge producten in. Mix goed door elkaar. Voeg de eieren en de agave siroop toe en roer tot een grof beslag zonder klonten. Proef! Vind je het niet zoet genoeg voeg dan nog wat agave siroop toe. Weet wel dat dit net zo goed suiker is als andere suikers dus don't overdo it! Is het deeg goed op smaak, gebruik dan een kookring om gelijkmatige cirkels op een bakplaat te leggen. De eierkoeken zijn in 7 tot 10 minuten in de oven klaar. Blijf er wel bij want amandelmeel verbrand snel. Eet smakelijk!

Variatie tip: eierkoeken worden vaak kaal gegeten maar met vers fruit zijn ze goddelijk. Probeer verse aardbeien en munt eens!
​​
Foto
0 Reacties



Laat een antwoord achter.

  • Diensten
  • Portfolio
  • Blogs