Gevarieerd en lekker lunchen. Dat kan met saladjars. Er zijn al heel wat recepten voorbijgekomen maar deze variant voorziet qua smaak en helpt je meteen aan de benodigde hoeveelheid groente. Bijkomend voordeel is dat je meteen een bestemming hebt voor dat restje diepvrieserwtjes of dat kontje van die courgette.
0 Reacties
Ik snap de verwarring. Visvrije tonijnsalade hoe dan? Dat kan toch helemaal niet? Jawel dus. De vegetarische slager verkoopt een gemene imitatie tonijn. Lekker voor jou en goed voor die arme tonijnen in de zee. Ik gebruik dus de visvrije variant voor deze salade maar ik ben heus niet boos als je gewoon een blikje tonijn opentrekt. Visvrij of niet deze salade is heerlijk, lekker makkelijk te maken en weer ideaal voor mijn favoriete mason jars. Hop hop aan de slag dus en dan van de week gezond en verantwoord genieten!
De titel gaf het al een beetje weg. Soep voor de zomer...koude soep dus. Heerlijk verkoelend bij tropische temperaturen. Ik neem het graag mee naar mijn werk. Mijn favoriet is een soep naar recept van Rens Kroes. Ik heb hem wel iets aangepast naar eigen smaak. Zie onderstaande recept.
Sinds ik gezond ben gaan eten is de Aziatische keuken een openbaring gebleken. De echt Aziatische keuken bedoel ik dan hè. Niet die Nederlands-Chinese gefrituurde loempia's met slachtafval (even beeldend gesproken dan). Nu het weer warmer wordt ben ik, ook voor mijn lunch, meer op zoek naar zomerse smaken. De springroll is een favoriet. Er zit even wat tijd in - vooral het rollen en snijden - maar dan heb je ook wat.
De ceasarsalade. Veel klassieker vind je ze volgens mij niet. Erg lekker en niet enorm gezond maar je moet jezelf toch ook wat gunnen. In de variant uit een saladjar blijft de salade tot wel 5 dagen goed in de koelkast. Handig om te preppen dus voor een drukke werkweek.
|